De Boom In

Een boomhut in een oude knotwilg, waarvan de takken tot een bol zijn gevormd. Met de bast van de wilg de wand gevlochten. Zo geworden tot een groot mensennest. ‘De boom in’ is een speelhut of wordt een natuurlijke slaapplaats als je ligt op stro onder een bladerdeken. Een avontuur voor jong en oud. Een nachtje slapen? info@jannekusters.nl De korte film is een sfeerproever over het bouwen en slapen in de boom.

“Het bouwen van mijn boomhut” Uitgangspunt was een knotwilg. Ik ben begonnen met sjorren en trekken om van de takken een bol te vormen. Dikke takken eruit gezaagd en daarvan een trapje gemaakt. Van de overige stammen de bast ontdaan en daarmee gevlochten. De kruin kreeg zo zijn bollen ronde vorm. Daarin een nest gemaakt van hooi. Onder een dekbed van bladeren, een nacht in mijn “nest” geslapen. Takken die tijdens de zomer aangroeiden opnieuw ingevlochten. Zo groeide de boomhut steeds dichter, voller en boller. De knotwilg tot leiboom gemaakt.
Een levende hut en toch onverstoord. In plaats van snoeien, nieuwe takken invlechten. Takken zijn niet langer meer om manden van te vlechten dijken te bouwen. Maar gebruiken om ons eigen “grote mensen nest” te bouwen. Functioneel als hut, uitkijktoren of speelplek. In het platteland als”haagcamping”.
-Afstudeerwerk aan de Design Academy Eindhoven in de richting Public Space-

Bekijk meer items in deze categorie

Portfolio item Huisje
Huisje
Portfolio item Mantelzorg Simulator
Mantelzorg Simulator
Portfolio item Laan van nat naar droog
Laan van nat naar droog
Portfolio item Theater buiten
Theater buiten
Portfolio item LandArt
LandArt