Lichtobject Kosmos

Organische sfeermaker voor de ruimte

Lichtobject Kosmos is een ontwerp op maat voor de natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen. Tijdens de bouw van het unieke gebouw bleek al snel dat de ruimte in combinatie met de lichtobjecten een mooi lijnenspel zou geven. In de ruimte is er gebruik gemaakt van eiken planken en grote raampartijen met zicht op de natuurgraafplaats.

Een uitgebreid materiaal- en vormonderzoek volgde, waarbij rekening werd gehouden met de ruimte en de natuurlijke organische vormen van de omgeving. Rondom de natuurbegraafplaats werden Clun Forest schapen gehouden om het gras in bedwang te houden. Met het feit dat landgoed verbonden was met een wollen deken fabriek, viel alles op zijn plek.

Het organisch Kosmos lichtobject is ontstaan uit de wol van de Clun Forest schapen. De wol is gevilt tot lichtobject waarbij rekening is gehouden met de kleuren, symboliek, vormen en de ruimte één geheel te maken. Vooral op deze bijzondere plek is het waardevol dat er bij elke uitvaart weer een andere symboliek in het lichtobject zit.