Vilten lichtobjecten

De Wolvilt wandlampen zijn in meerdere lagen opgebouwd: gevilt met wol zowel nat als droog. Vervolgens geborduurd en sommige zijn met kralen bezet. De lichtobjecten hebben een natuurlijke uitstraling en een akoestische werking. Zodra de led aangaat krijgt de wol een verwonderlijke warme gloed. De doorsnede van deze ronde lampen is 40 cm. Het leuke aan deze lampen is dat het allemaal unieke exemplaren zijn.

Deze Kosmos lichtornamenten heb ik voor de natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen mogen ontwerpen en vilten. Tijdens de bouw van het prachtige gebouw bleek als snel dat het een mooi lijnenspel zou worden door het gebruik van eiken planken met grootte raampartijen met het zicht op de natuurbegraafplaats. Toen ik, na een uitgebreid materiaal- en vormonderzoek, hoorde dat er speciaal voor het bijhouden van het gras Clun Forest schapen zouden komen, viel alles op zijn plek.

Vervolgens bleek dat het landgoed verbonden was met een wollen deken fabriek. Dan weet je dat alles klopt. Ik heb mij toen tijdens het project het vilten aangeleerd.
Het mooie op deze plek is dat bij iedere uitvaart er weer een ander symboliek in het lichtobject zit.